Politici

Ben jij ook als politicus regelmatig overweldigd door de enorme hoeveelheid informatie waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd?
Van beleidsdocumenten tot rapporten en media-artikelen, het is moeilijk om alles te organiseren en te verwerken, waardoor je het risico loopt belangrijke details te missen of jezelf te laten verdrinken in de gegevens.

Raak je tijdens vergaderingen vaak de focus kwijt?
Als politicus heb je te maken met diverse onderwerpen, meningen en standpunten, waardoor het lastig is om je aandacht te behouden en concrete resultaten te behalen binnen de beperkte tijdsspanne van een vergadering.

Ervaar je regelmatig creatieve blokkades en een gebrek aan innovatie bij het vinden van oplossingen voor politieke vraagstukken?
Juist deze vraagstukken vereisen vaak een creatieve benadering en vernieuwend denken, maar soms loop je vast in je denkproces en is het moeilijk om nieuwe ideeën te genereren.

Heb je moeite met het effectief overbrengen van je boodschappen?
Als politicus is het essentieel om op een duidelijke en overtuigende manier te communiceren met verschillende doelgroepen, zoals collega-politici, belanghebbenden en het publiek. Het presenteren van complexe informatie kan een uitdaging zijn, waardoor de boodschap niet altijd effectief wordt overgebracht.

Als jij jezelf herkent in deze situaties, dan is MindMappen een uitstekend hulpmiddel voor jou.
Met MindMappen kun je informatie structureren, je focus behouden tijdens vergaderingen, creativiteit en innovatie stimuleren, en je boodschappen op een heldere en overtuigende manier presenteren. Het is tijd om je productiviteit te verhogen, betere beslissingen te nemen en succesvoller te zijn in jouw politieke taken. Ontdek de kracht van MindMappen en bereik je doelen als politicus.

Als Politicus krijg je heel erg veel informatie je bord:

beleidsplannen
overleg voorbereiden
notulen
publicaties
vergaderstukken
standpunten partij uitdragen
partijprogramma
nieuwsbrieven
en nog veel meer!

En voor veel plaatselijke of regionale politici is dit er vaak ‘even’ bij. Voor je inkomen ben je vaak afhankelijk van je eigen bedrijf of loondienstverband.

Dus, des te minder tijd je kwijt bent aan alle administratieve zaken er omheen, des te beter het is!

OPLOSSING:

MindMappen

MindMap Nederland MindMappen Politici

MindMappen is een uitstekend hulpmiddel voor politici om de werkzaamheden te verbeteren. Het stelt je in staat om informatie te structureren, vergaderingen productiever te maken, creatief denken te stimuleren en effectieve communicatie te bevorderen. Door MindMappen te omarmen, kan je als politicus je productiviteit verhogen, betere beslissingen nemen en succesvoller zijn in je politieke taken.

De andere mogelijkheid is om het Snellezen te gebruiken. Snellezen is een mogelijkheid om sneller, en met méér begrip, door de stof heen te gaan. Snellezen is gemakkelijk aan te leren en maakt dat je al gauw 4 keer zo snel leert lezen!

MindMappen is een visuele techniek die enerzijds de werking van je brein verbetert en anderzijds je effectiever leert werken.

Zoals je in het periodieke rapport van onderzoeker Chuck Frey kan lezen over het effect van MindMappen,
kan je tot wel 30% op je tijd besparen!

Door de uitgekiende manier van informatieverwerking middels mindmaps kan je zelfs een compleet rapport in één A4 of A3 kwijt! En, deze kan je dan perfect gebruiken om op het katheder te leggen en je voordracht te houden!

De resultaten van MindMappen:

Structurering van informatie:
MindMappen stelt je als politicus in staat om informatie op een visuele en gestructureerde manier weer te geven. Ze kan met een MindMap complexe onderwerpen en gegevens organiseren en hiërarchieën creëren, waardoor je beter inzicht krijgt in de informatie en belangrijke details kunnen vastleggen.

Verbetering van vergaderproductiviteit:
Door MindMappen te gebruiken tijdens vergaderingen kan je als politicius je gedachten beter ordenen en je concentreren op de belangrijkste punten. Het visuele aspect van MindMaps maakt het gemakkelijker om informatie te volgen en helpt bij het creëren van overzicht en samenhang tijdens discussies.

Stimuleren van creativiteit en innovatie:
MindMappen moedigt associatief denken aan en helpt jou, als politicus om nieuwe ideeën te genereren. Door non-lineaire verbindingen te leggen tussen verschillende concepten en gedachten, kan je buiten de gebruikelijke denkkaders treden en innovatieve oplossingen vinden voor politieke uitdagingen.

Verbetering van presentatie- en spreekvaardigheden:
Met behulp van MindMaps kan je als politicus boeiende presentaties creëren die visueel aantrekkelijk zijn. Je kan je spreekvavaardighedid versterken door vrijuit te spreken zonder afhankelijk te zijn van het voorlezen van teksten. Dit stelt je in staat om meer oogcontact te maken met je publiek (andere raads- of statenleden, medeparlementariërs, wethouders, gedeputeerden,ministers, burgers etc.) en een sterke verbinding op te bouwen.

Sneller inzicht in complexe materie:
Door gebruik te maken van MindMaps kan je als politici complexe informatie sneller begrijpen en analyseren. Door de visuele en gestructureerde weergave van informatie kunnen verbanden en patronen gemakkelijker worden geïdentificeerd, waardoor je sneller inzicht krijgt in de materie en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Meer overzicht houden:
Met behulp van MindMaps kan je als politicus een overzichtelijke weergave creëren van verschillende aspecten van een politiek vraagstuk of een beleidsthema. Hierdoor kun je gemakkelijk alle relevante informatie bijhouden, belangrijke punten markeren en de samenhang tussen verschillende onderwerpen begrijpen. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en een helder beeld te behouden te midden van de complexiteit van het politieke landschap.

Makkelijker en overtuigender presenteren:
MindMappen biedt jou, als politicus, een krachtig instrument om boeiende en overtuigende presentaties te geven. Door visuele elementen, zoals kleuren, afbeeldingen en kernwoorden, te gebruiken, kun je je boodschap op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier overbrengen aan je publiek. Dit versterkt niet alleen de impact van je presentatie, maar maakt het ook gemakkelijker voor het publiek om de informatie te begrijpen en te onthouden.

Beter brainstormen:
MindMappen is een uitstekende techniek voor brainstormsessies. Het stelt politici in staat om vrijelijk ideeën te genereren, zonder beperkingen van lineair denken. Door het creëren van takken en sub-takken kunnen verschillende perspectieven en opties worden verkend. Hierdoor kun je als politicus innovatieve oplossingen bedenken, nieuwe benaderingen overwegen en een bredere reikwijdte aan mogelijkheden verkennen.

Evenwichtiger beslissingen kunnen nemen:
MindMappen helpt politici bij het nemen van evenwichtige beslissingen door het bieden van een gestructureerd kader waarin alle relevante informatie wordt verzameld en geanalyseerd. Door verschillende aspecten van een vraagstuk te visualiseren en te evalueren, kun je een bredere context begrijpen en alle belangrijke factoren in overweging nemen. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op een volledig begrip van de situatie.

Voor wie is deze MindMap training?

Deze training is geschikt voor alle politici die:

Effectiever willen communiceren en beter willen presenteren
*
Creatiever en innovatiever willen denken

*
Hun vergaderproductiviteit willen verbeteren

*
Complexiteit willen beheersen en sneller inzicht willen krijgen in informatie

*
Hun besluitvormingsproces willen versterken

*
Op zoek zijn naar een gestructureerde en visuele manier om informatie te organiseren

*
Hun brainstormvaardigheden willen versterken en nieuwe ideeën willen genereren

*
Overzicht willen houden in een complex politiek landschap

*
Hun spreekvaardigheden willen versterken en vrijuit willen kunnen spreken

*
Hun algemene productiviteit en efficiëntie willen verhogen

*
Op zoek zijn naar een methode om informatie beter te kunnen onthouden en ophalen.

Door de MindMap training te volgen, kan je als politicus profiteren van de vele voordelen van het gebruik van MindMaps in je dagelijkse werkzaamheden en politieke taken. Het stelt je in staat om je vaardigheden te verbeteren, effectiever te communiceren en beter georganiseerd te zijn, waardoor je succesvoller kan zijn in je politieke carrière.

Wanneer is deze MindMap training te volgen?

MindMap Nederland MindMappen Politici

De training MindMappen voor Politici wordt bij minimaal 1 persoon virtueel georganiseerd, datum in overleg.

De training MindMappen voor Politici gaat op locatie door bij minimaal 2 inschrijvingen, datum in overleg. Extra reiskosten voor training op locatie bedragen € 60,- voor training in midden-Nederland en € 90,- voor trainingen in Noord- en Zuid-Nederland

Het programma van de dag:

Bij de indivuduele, open inschrijvingen is het programma:

09.00hontvangst (koffie,thee, etc)
09.15haanvang training
koffie/thee pauze
12.15hlunchpauze
13.15hmiddagprogramma
koffie/thee pauze
16.15hafsluiting en evaluatie
16.30heinde training

NB: Bij interne trainingen kunnen de tijden vanzelfsprekend aangepast worden. Deze kunnen ook in de avond gegeven worden.

Onderwerpen:

De onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn:

 • Waarom de techniek zo goed werkt. We leggen de link met het brein
 • Hoe maak je effectieve Mind Maps
 • Hoe maak je een MindMap om te presenteren
  • jezelf
  • de standpunten en / of doelgroepen van je partij
 • Hoe maak je een MindMap om overzichtelijk je gedachten op papier te kunnen zetten
 • Hoe vat je informatie snel en overzichtelijk samen
 • Hoe kan je een snelle MindMap maken, bijvoorbeeld voor een ToDo overzicht
 • Hoe kan je tijdens vergaderingen het MindMappen gebruiken om te notuleren

Prijzen:

 • € 395,- per persoon bij de open inschrijving, datum en lokatie in overleg*
 • € 1.695,- per groep tot circa 8 à 10 personen, datum en lokatie in overleg*

Materialen:

 • € 17,50 trainingsmateriaal per persoon

*Reiskosten:

 • € 0,- reiskosten in Doetinchem
 • € 60,- reiskosten Midden-Nederland
 • € 90,- reiskosten Noord- en Zuid-Nederland
 • € 120,- reiskosten België / Zeeuw-Vlaanderen / Waddeneilanden

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Meer informatie of aanmelden

 • Neem contact op via onze CONTACTpagina
 • Neem rechtstreeks contact op met trainer en adviseur Rudy Rensink 06 53 69 49 39
  (spreek gerust in, Rudy belt zsm terug)
 • mail ons via info@mindmap.nl