Snellezen

Langzaam lezen zou de leessnelheid verhogen? FOUT!

Als je langzaam leest hebben je hersenen alle tijd om af te dwalen, en dat doen ze dan ook. Het gevolg is dat je ogen over de tekst gaan maar de inhoud niet wordt geregistreerd: je brein is immers aan andere dingen aan het denken….

Belangrijk is dus dat je leert om sneller te lezen, hierdoor wordt de stof wél gelijk opgenomen. Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar sneller lezen is bèter lezen!

In het continue toenemende aanbod van informatie is Snellezen is een techniek die iedereen nodig heeft. En, iedereen kan het leren! Jong of oud, laag of hoog opgeleid, het is mogelijk om je snelheid (flink) op te voeren. Er zijn zelfs ervaringen met dyslectici die door de techniek snellezen veel sneller én beter kunnen lezen.

Tony Buzan - Rudy Rensink Snellezen certificering
Tony Buzan, Rudy Rensink en Phil Chambers

Tijdens mijn eigen training in Engeland heb ik zelf, met Engelse teksten, 5x de standaard leessnelheid gerealiseerd. En dan mét behoud van het begripsniveau of zelfs beter! In mijn trainingen leer ik de deelnemers een aantal methodes om sneller te lezen die gelijk in de praktijk gebracht kunnen worden.

Volg de 1-daagse training snellezen of combineer deze met de MindMap-training.

Vraag hier vrijblijvend informatie/prijsopgave

Voor referenties en reacties van cursisten: KLIK HIER


Training snellezen

Herken je dit: aan het eind van een bladzijde weet je niet meer wat je gelezen hebt. Of soms zelfs aan het einde van een alinea of zelfs een regel weet je het niet meer….
Wat doe je dan? Juist, je begint overnieuw…

Hoe komt het dat je dan zo weinig opneemt? JE LEEST TE LANGZAAM!

In het continue toenemende aanbod van informatie is het steeds lastiger om snel de informatie te schiften en door te nemen. Het wordt dus steeds wenselijker om snel door de informatie heen te kunnen gaan om zodoende meer te lezen in dezelfde tijd.

In deze dagtraining wordt uitgebreid aandacht besteed aan het zeer snel lezen van kleine en grote documenten. De techniek die gebruikt wordt is afkomstig van Tony Buzan. Naast dé specialist op het gebied van Mind Mappen, is hij ook specialist ook op het gebied van speedreading. De training start met een theoretische basis, waarin inzicht wordt verschaft in de techniek van het snellezen. Tevens wordt de 0-meting verricht om de huidige leessnelheid vast te leggen. De training is erg interactief. De deelnemers doen zelf veel oefeningen om de techniek aan te leren. Naast oefeningen met aangeleverde voorbeelden van teksten zal er ook geoefend worden met eigen meegenomen boeken en tijdschriften.

De ervaring leert dat deelnemers aan het einde van de trainingsdag vaak 2 tot 4 maal zo snel kunnen lezen!

Volg deze training:

– Als u het gevoel hebt veel te langzaam te lezen
– Als er van u verwacht wordt dat u veel leest
– Als u inzicht wilt krijgen en ervaring wilt opdoen in de diverse leestechnieken

U leert in deze training:

  • De theorie achter lezen
  • Leesomstandigheden
  • Oog-hand coördinatie
  • Skimmen
  • Scannen
  • Snellezen met boeken en publicaties
  • Snellezen met tijdschriften en kranten
  • Digitaal snellezen

AGENDA

Bekijk HIER wanneer de trainingen snellezen volgens Open Inschrijving worden gegeven.

Prijs:
€ 1.695,- per groep per dag,
exclusief reiskosten, materialen en btw.

Download HIER de volledige cursusinhoud (pdf)

Vraag hier vrijblijvend informatie/prijsopgave

Voor referenties en reacties van cursisten: KLIK HIER