Uitvaartbranche

Breng hart en structuur samen in uitvaartplanning met MindMappen

Ontdek een diepere, persoonlijke benadering voor elk afscheid

Een nieuwe weg in uitvaartplanning.

In de intieme wereld van afscheid nemen, brengt elke herinnering, elk gedeeld moment, en elk onuitgesproken woord een diepere betekenis met zich mee. Bij MindMap Nederland, begrijpen we dat het plannen van een uitvaart meer is dan alleen het regelen van een ceremonie; het is een kans om een leven te vieren, te herdenken en eer te bewijzen op een manier die zo uniek is als de persoon zelf.

Met onze MindMap-training voor uitvaartverzorgers bieden we u een revolutionaire aanpak om de diepste herinneringen en wensen te verweven in een gepersonaliseerde uitvaartervaring. MindMappen is meer dan alleen een organisatietool; het is een manier om emoties, herinneringen en persoonlijke verhalen te vangen en tot uitdrukking te brengen op een manier die zowel troostend als betekenisvol is.

Deze training is ontworpen om u te begeleiden bij het gebruiken van MindMappen om een uitvaart te creëren die niet alleen de essentie van de overledene weerspiegelt, maar ook troost en verbinding biedt aan de nabestaanden. U leert hoe u complexe emoties en logistieke details kunt harmoniseren, om een serene, respectvolle en onvergetelijke uitvaartceremonie te waarborgen.


Voordelen van MindMappen in de Uitvaartbranche

 • Verbeterde organisatie: Creëert een duidelijk raamwerk voor alle aspecten van de uitvaart, zoals muziekselectie en gastenlijst.
 • Creatieve uitdrukkingsvorm: Biedt de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te denken, waardoor elk afscheid uniek en persoonlijk wordt.
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Maakt het eenvoudig om snel veranderingen en nieuwe ideeën te integreren, cruciaal in de dynamische uitvaartbranche.
 • Betere communicatie: Vergemakkelijkt duidelijke visualisatie van wensen en verwachtingen, wat helpt bij het verminderen van misverstanden.
 • Educatief element: Dient als hulpmiddel om uitvaartprocedures en -elementen uit te leggen aan mensen die hiermee niet bekend zijn.
 • Verbeterde presentatievaardigheden: Maakt gebruik van mindmaps voor heldere en overtuigende presentaties van uitvaartplannen aan nabestaanden.
 • Notuleren in MindMap: Efficiënte manier om gesprekken met nabestaanden vast te leggen, wat tijd bespaart bij het uitwerken naar een levensverhaal.
 • Stressvermindering: Vereenvoudigt complexe planningsaspecten, wat bijdraagt aan minder stress en beter overzicht.
 • Efficiënt tijdbeheer: Helpt bij het snel identificeren van prioriteiten en taken, wat leidt tot efficiënter werken.
 • Kwaliteitsverbetering: Zorgt voor een beter overzicht van alle uitvaartelementen, wat de kwaliteit van de dienst verhoogt.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Bevordert creativiteit, probleemoplossende vaardigheden en kritisch denken bij de uitvaartverzorger.

Deze voordelen tonen aan hoe mindmappen een krachtig hulpmiddel kan zijn voor uitvaartverzorgers, waardoor ze beter in staat zijn om aan de uiteenlopende behoeften van nabestaanden te voldoen en tegelijkertijd hun eigen vaardigheden en effectiviteit te verbeteren.


Details van de Training

Beschrijving

1-daagse Originele Buzan Mind Map Training

Ontdek de kracht van MindMappen specifiek toegespitst op de uitvaartbranche. Deze intensieve eendaagse training is ontworpen om u te voorzien van alle nodige vaardigheden om effectieve en persoonlijke Mind Maps te maken voor het plannen van uitvaarten. Deelnemers leren hoe Mind Maps effectief kunnen worden ingezet in diverse uitvaartgerelateerde situaties, van het creëren van een emotionele verbinding tot het efficiënt organiseren van de dienst.

Voor Wie?

De training is ideaal voor uitvaartverzorgers die de kunst van MindMappen willen beheersen om zo een meer persoonlijke en gedenkwaardige uitvaartervaring te kunnen bieden. Geen voorkennis vereist!

MindMap training onderwerpen

 • Brein(in)zicht: Begrijp de werking van het brein in relatie tot leren en Mind Mappen.
 • Theorie: Leer de regels van MindMappen en de relatie met onze hersenfuncties.
 • Toepassingsgebieden: Ontdek hoe MindMappen kan worden toegepast in de uitvaartbranche.
 • Voor- en nadelen: Een realistische kijk op wat MindMappen kan betekenen voor uw werk.
 • Praktische technieken: Van kleurgebruik tot het integreren van afbeeldingen en snel MindMappen ‘on the fly’.
 • Specifieke toepassingen voor uitvaarten: Maak gebruik van MindMappen voor het vastleggen van herinneringen, het plannen van ceremonies, en het communiceren met nabestaanden.

Duur

Hele dag: 9.19u tot ca. 16.16 à 16.46u. Aangepaste tijden in overleg ook mogelijk, bijvoorbeeld 2 of 3 avonden.

Data en inschrijving

Bekijk de beschikbare data in onze agenda. Bij het afrekenen kunt u uw gewenste datum aangeven. Indien uw voorkeursdatum niet beschikbaar is, neem dan contact op voor extra mogelijkheden.

Prijs

Prijs exclusief BTW
€    1.695,00 Training voor de hele groep (circa 8-10 deelnemers), InCompany
€        22,50 Trainingsmateriaal, per persoon
€      60,00 Reiskosten, per dag

Vorm

Beschikbaar als InCompany en virtuele training.
Aanmelden via de BASIS MindMap Training – Open Inschrijving is ook mogelijk (€395,00pp), er is dan echter mogelijk geen extra accent op de uitvaartbranche daar er ook andere deelnemers bij kunnen zitten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vervolg

Na deze training kunt u kiezen voor geavanceerde opties zoals Buzan Mind Map Training 2, trainingen specifiek voor het onderwijs, softwaregerichte trainingen, en meer.


Over de Trainer(s)

MindMap Master Rudy Rensink

Met meer dan 30 jaar ervaring in MindMappen, Microsoft Office trainingen en snellezen, staat Rudy Rensink bekend als de meest gecertificeerde MindMap trainer van Nederland. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met trainingen voor grote multinationals, overheidsinstellingen en individuen. Zijn aanpak is flexibel en aangepast aan elk niveau, van WO tot VMBO.

Rudy is persoonlijk getraind door Tony Buzan, de legendarische bedenker van MindMappen en bezit meerdere certificaten, waaronder Buzan Licenced Instructor in MindMapping, Buzan Licensed Memory Instructor, en Buzan Licensed SpeedReading Instructor. Zijn expertise strekt zich ook uit tot diverse MindMap-softwareprogramma’s.

Rudy’s benadering van MindMappen in de uitvaartbranche is uniek. Zijn persoonlijke ervaringen met het gebruik van MindMaps bij uitvaarten hebben hem een diepgaand inzicht gegeven in hoe deze techniek op empathische en zinvolle wijze kan worden toegepast. Meer over Rudy’s persoonlijke ervaring van MindMappen bij uitvaarten is HIER te lezen.


FAQ Sectie

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor iedereen in de uitvaartbranche die het MindMappen op de juiste manier wil aanleren, van uitvaartverzorgers tot medewerkers van uitvaartcentra.

Wat kan ik verwachten te leren?
U leert de basisprincipes van MindMappen, praktische toepassingen specifiek voor de uitvaartbranche, en hoe u deze technieken kunt gebruiken om persoonlijke, respectvolle uitvaarten te organiseren.

Is de training alleen beschikbaar voor ervaren uitvaartverzorgers, of kunnen ook beginners deelnemen?
Onze MindMap training is ontworpen om zowel beginners als ervaren uitvaartverzorgers waardevolle inzichten en vaardigheden te bieden.

Kunnen nabestaanden of andere geïnteresseerden buiten de uitvaartbranche ook deelnemen aan de training?
Hoewel onze training voornamelijk gericht is op professionals in de uitvaartbranche, staat deze open voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen van MindMapping in dit veld.

Is er een mogelijkheid voor open inschrijving voor individuen of kleine groepen?
Ja, we bieden een open inschrijvingsoptie waar individuen of kleine groepen zich kunnen aanmelden voor geplande trainingsdata.

Kunnen we een aangepaste training aanvragen specifiek voor ons uitvaartcentrum of team?
Absoluut, we bieden op maat gemaakte InCompany trainingen aan die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van uw team of organisatie.

Wat zijn de kosten van de training en wat is inbegrepen in de prijs?
De kosten van onze training bedragen [bedrag] per persoon, inclusief alle benodigde materialen, zoals speciale stiften en een tekenblok.

Hoe lang duurt de training en wat is het format?
De training duurt een hele dag, van 9:19u tot ongeveer 16:16u (andere tijden in overleg) en is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Wat als ik na de training verdere ondersteuning of advies nodig heb?
Wij bieden follow-up ondersteuning na de training. Deelnemers kunnen contact met ons opnemen voor verdere vragen of begeleiding.

Biedt u certificatie aan het einde van de training?
Hoewel onze training een diepgaand inzicht en vaardigheden biedt in MindMapping, is het geen gecertificeerd programma. Deelnemers ontvangen wel een bewijs van deelname.


Ontdek hoe MindMappen uw benadering van uitvaartplanning kan transformeren.


Contactinformatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

We kijken ernaar uit om u te ontmoeten in onze training en samen de mogelijkheden van MindMappen in de uitvaartbranche te verkennen.