MindMappen bij de uitvaart

Wat kan MindMappen bij alles rondom een uitvaart betekenen?
Veel, heel veel!

De speech

Mijn (Rudy Rensink) persoonlijke ervaring om het MindMappen bij uitvaarten te houden is tweedelig. Tijdens de uitvaart van mijn broer Willem in september 2006 gebruikte ik een door mij gemaakte MindMap om mijn relatie met Willem te vertellen. Dit werkte ‘geweldig’ (voor zover je daar bij een uitvaart van kan spreken). Ik kon goed ‘contact’ houden met de aanwezigen en was flexibel in mijn woordgebruik.

De tweede keer was in 2016 bij de begrafenis van mijn moeder. Mijn broers en zussen vroegen of ik de afscheidsredes wilde houden. Ik had twee MindMaps gemaakt en die zaten in mijn hoofd tijdens de toespraken die ik toen hield. Ook toén kon ik ervaren hoe goed het MindMappen werkt tijdens een uitvaart.

De MindMap die ik in 2006 bij mijn broer gebruikte was deze:

(Deze MindMap maakte ik toen, in 2006, op de computer met de kennis en vaardigheden die ik toen had)

De uitvaart organiseren

Het was ook erg prettig om een overzichtelijke MindMap van de uitvaart zelf te kunnen maken. Natuurlijk, dat kan ook in een lijst. Een MindMap geeft echter een overzicht op één pagina, wat tijdens een periode van rouw zoveel overzichtelijker en hapbaarder is.

In 2006 had ik de volgende MindMap gemaakt bij de uitvaart van mijn broer:

(Deze MindMap maakte ik toen, in 2006, op de computer met de kennis en vaardigheden die ik toen had)

Middels het gebruiken van MindMaps voor alles vóór, tijdens en na de uitvaart ben je minder tijd kwijt aan organiseren en uitwerken, voorbereiden en kunt je je toespraken zelf volledig uit je hoofd presenteren!

Ook leren MindMappen?

Maak óók het verschil ten opzichte van uw collega uitvaartverzorgers en ritueel begeleiders door effectief gebruik van MindMaps! Breng hart en structuur samen in uitvaartplanning met MindMappen.

Je kan bij ons het MindMappen op de meest effectieve manier aanleren bij onze Open Inschrijvingen. Je kan ook, al vanaf slechts twee deelnemers, deze training op locatie laten verzorgen! Neem daarvoor contact met ons op om, uiteraard geheel vrijblijvend, de mogelijkheden te bespreken.

Plaats een reactie