Bijen & MindMaps

Maken bijen ook MindMaps?

Feit of Fictie 🙂

Er was eens een bij genaamd Bob, die heel veel hield van bloemen. Hij bezocht dagelijks verschillende soorten bloemen en verzamelde nectar om honing te maken voor zijn korf. Op een dag dacht Bob bij zichzelf: “Ik bezoek zoveel verschillende bloemen, maar hoe onthoud ik welke bloemen de lekkerste nectar hebben?”

Bob begon na te denken en bedacht dat hij misschien een MindMap kon maken van alle bloemen die hij bezocht. Hij zou elke bloem tekenen en notities maken over de smaak en kwaliteit van de nectar die hij daar vond. Zo kon hij zijn favoriete bloemen gemakkelijker terugvinden en zou hij ook kunnen delen met zijn bijenvrienden welke bloemen het beste waren.
Maar toen Bob zijn plan deelde met zijn vrienden in de korf, lachten ze hem uit. “Bijen maken geen MindMaps, Bob. Dat is iets wat alleen mensen doen,” zeiden ze.

Bob voelde zich teleurgesteld, maar hij gaf niet op. Hij besloot om zijn eigen manier van onthouden te ontwikkelen. Hij begon de geur van de bloemen te onthouden en merkte dat hij de lekkerste nectar kon ruiken. Hij gebruikte ook zijn gevoel voor richting om de beste bloemen te vinden. En zo werd Bob een expert in het vinden van de beste nectar, zonder dat hij een MindMap nodig had.

Uiteindelijk besefte Bob dat elke bij zijn eigen manier van onthouden had, en dat was prima. Hij hoefde geen MindMaps te maken om succesvol te zijn. En zo bleef Bob doorgaan met het verzamelen van nectar en genieten van zijn favoriete bloemen, zonder zich zorgen te maken of bijen ook MindMaps maakten.

©MindMapNederland – MdH 2023

Plaats een reactie