Mappen in de Achterhoek!

Vanaf 2020 is het ook mogelijk om in de Achterhoek de trainingen van MindMap.Nederland te volgen!

In het buitengebied van Doetinchem is onze trainingsruimte gereed gemaakt voor het verzorgen van alle trainingen die door MindMap.Nederland en DigiTrain aangeboden worden.

In de ‘deel’ van de boerderij (nee, het ruikt er niet meer…) is er ruim plaats voor acht personen, met eventueel een extra tafel voor nog eens twee personen.

In deze fraaie entourage is het goed vertoeven. Geen drukte (of het moet van de koeien zijn) prima lunchvoorziening en, bovenal, uitstekende trainingen!

Kijk in de agenda welke trainingen als open inschrijving gepland zijn of neem contact met ons op om, uiteraard geheel vrijblijvend, een afspraak te maken om eens te kijken wat uw wensen zijn en of en hoe wij die in vervulling kunnen laten gaan.

Graag tot ziens in onze trainingsruimte in Doetinchem!

Het grote Mindmapping softwaregebruik onderzoek!

Chuck Frey heeft onlangs zijn nieuwste Survey afgerond (zie ook de BLOG van de vorige Survey).

De resultaten blijven verbluffend!

Mind Mapping software is als een krachtig Zwitsers zakmes dat helpt om te brainstormen, onderzoek vastleggen, presenteren, business formuleren en verfijnen, plannen maken, beslissingen nemen en succesvol zijn in de snelle én onzekere business van vandaag. Dát is de uitkomst van de Survey.

Read more

Laat mij je MindMap maken!

Wil je een effectieve Mind Map die precies doet wat ie moet doen?

Laat mij je MindMap maken!


Bekijk de online versie door op de Mind Map te klikken:

 

Door mijn opleidingen en jarenlange ervaring met Mind Maps ben ik in staat om complexe hoeveelheden informatie om te zetten in een pakkende Mind Map.

Denk hierbij aan een groot aantal verschillende soorten Mind Maps:

 • jaarverslag
 • kernactiviteiten
 • ontruimingsplan
 • productassortiment
 • ziektebehandeling
 • ingrediëntenoverzicht
 • enzovoort enzovoort

De Mind Map wordt gemaakt met jullie eigen beschikbare media (foto’s, filmpjes, links naar eigen websites indien nodig) en aangeleverd op verschillende manieren:

 • originele Mind Map, te openen met de software iMindMap
  (eventueel inclusief een interactieve presentatie vanuit de software zelf en/of geëxporteerd naar PowerPoint)
 • afbeelding
 • pdf
 • online interactieve Mind Map

Om deze nieuwe dienst feestelijk te introduceren is het nu mogelijk om deze MindMaps voor een zéér speciaal tarief te laten maken:

MindMap maken voor slechts € 27,50 per uur!

Deze prijs is exclusief eventuele materialen, exclusief reis- en verblijfskosten à € 60,- per dag, exclusief eventuele tol-tarieven en exlusief btw.
De prijs is inclusief gebruik eigen computers en wederzijds copyright (uiteraard uitgezonderd bedrijfsgeheimen e.d.).
Bij werkzaamheden meer dan 75 kilometer van Nunspeet wordt minimaal 4 uur in rekening gebracht.

Werkwijze:

Na een intake (telefonisch, e-mail, Skype oid, gratis, op locatie voor € 27,50 per uur, minimaal 4 uur verrekening) wordt een offerte gemaakt met een beschrijving van de opdracht en een kostenraming. Na akkoord ga ik aan de slag. Dit kan zijn op locatie van de opdrachtgever of op mijn kantoor.

NB. De MindMap kan ook gemaakt worden als IN-product. Dus bedoelt om IN een verslag o.i.d. te produceren.


MEER WETEN?

Vraag naar de mogelijkheden!

NOOIT MEER EEN WRITERS-BLOCK!

 • Wil jij wel eens een boek of publicatie schrijven?
 • Heb jij wel eens een writers-block?
 • Moet jij voor school wel eens werkstukken maken of een spreekbeurt houden?
 • Zit jij ook wel eens aan te hikken tegen het opstellen van een rapport of zakelijk verslag?

Ja?
Dan is het schrijven ervan in MindMap-software dé oplossing!

Ook als je altijd genoeg inspiratie hebt, zoals ik, is het schrijven van publicaties een stuk prettiger middels Mind Map software. Dat zeg ik uit ervaring.

In deze GRATIS instructievideo laat ik je zien hoe je een boek/verslag of vergelijkbaar kan maken met iMindMap en FreeMind:

Notuleren middels mindmaps moeilijk?

Nee, notuleren middels mindmaps is simpel!

Eigenlijk is dit het enige juiste antwoord, het is simpel. Maar, ik besef ook dat het iets genuanceerder ligt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste jaren dat ik ging mindmappen niet durfde te notuleren middels mindmaps. Als ik een opdracht kreeg voor een notuleersessie, huurde ik daar externe mensen voor in.

Maar na verloop van tijd ging ik het zelf doen en kwam ik er achter dat het helemaal niet zo moeilijk is, als je maar weet hoe je dat moet doen!

Kijk, wij zijn gewend om notities te maken middels tekst en zinnen. En daarmee is het lastig om een heel verhaal, gesprek of vergadering te notuleren.

Read more

Speechmapping: speechen bij begrafenis, presentatie, spreekbeurt etc.

Begrafenis-map?

(uit mijn nieuwsbrief van 27-5-2016)
Mijn moeder is vorige week donderdag overleden, ze is bijna 91 geworden. Net zoals bij mijn vader (21 jaar geleden) en mijn broer (10 jaar gelden) zeg ik wat bij de plechtigheid. En ja, wat zeg je dan? Bij mijn broer zat ik in de beginfase van het Mind Mappen en heb ik ook al een Mind Map gemaakt, op de computer. Ik gebruikte toen de Mind Map als een spiekbriefje. Dat heeft mij toen enorm geholpen om mijn verhaal goed te kunnen samenvatten en tijdens de plechtigheid te vertellen.

Read more

Luxe kleurpotloden zijn nauwelijks aan te slepen

Stabilo stiftenIn de Volkskrant van 9 maart staat een leuk bericht over kleuren. Het blijkt dat steeds meer mensen tekenen en vooral ouderen hebben daar flink geld voor over.

Er komen dan ook steeds meer kleurboeken voor ouderen en senioren op de markt. In het artikel wordt vooral uitgegaan van de ‘helende werking’ van kleuren. Bijvoorbeeld als een wapen tegen de burn-out en als meditatieve werking.

Mind Mappers weten dat het gebruik van kleuren in tekeningen veel verder gaat dan dat: beter onthouden, meer overzicht houden, sneller inzicht krijgen, makkelijker studeren en meer.

Mooi dat ook dit stukje weer bevestigd hoe belangrijk het is om op papier te blijven werken!

http://www.volkskrant.nl/economie/luxe-kleurpotloden-zijn-nauwelijks-aan-te-slepen~a4260154/?hash=b76a771b8b0dd95b6697716e32777f4c24b3b8b4